Relatie

Mediationbureau Apeldoorn

Jean Monnetpark 43

7336 BB  Apeldoorn

T: 06-428 68 052


Follow us:

Logo Mediationbureau Apeldoorn
Mediationbureau Apeldoorn, lid Mediatorsfederatie Nederland
Raad voor Rechtsbijstand stelt vertrouwen in Mediationbureau Apeldoorn op basis van High Trust
Relatie verbeteren met Prepare/Enrich bij Mediationbureau Apeldoorn

RELATIEGESPREKKEN

Het inzicht dat het ook anders kan...

Relatie verbeteren met Prepare/Enrich bij Mediationbureau Apeldoorn

Verrassende wending - Het verhaal van twee mensen die wilden scheiden, vijf relatiegesprekken hadden en 180° draaiden.


"[...] In ons geval begon het als traject om uit elkaar te gaan maar gaandeweg de gesprekken bij de mediator kwam naar voren dat we beiden nog erg veel voor elkaar voelden en elkaar waren kwijtgeraakt in de afgelopen jaren. Het feit dat je gesprekken voert op basis van  vragenlijsten die we beiden in gevuld hebben, hielpen om richting te geven aan het gesprek. De verschillende onderwerpen die ter sprake kwamen (bijvoorbeeld financiën en conflicten), maken dat je met elkaar bespreekt hoe de ander en jijzelf staan tegenover dit onderwerp. Dat leverde soms verrassende gesprekken op, omdat je merkt dat je soms, ook al ben je jaren samen, het er nooit echt diepgaand met elkaar over gehad hebt. Vaak heb je wel van elkaar verondersteld hoe de ander er over dacht, maar nooit echt gevraagd. [...]" Verder lezen...


Ben je benieuwd hoe je partner over jullie relatie denkt? Wil je je relatie verdiepen? Twijfel je over jullie relatie? Ga dan eens met elkaar in gesprek. Open deur? Ja, absoluut! Een goede en open communicatie is een eerste vereiste voor een goede relatie. Alleen... het gebeurt zo weinig. Wij horen heel vaak van deelnemers dat ze,  sinds lange tijd,  weer écht met elkaar in gesprek zijn. En heel veel nieuwe dingen van elkaar te horen krijgen die ze nog niet wisten.


Voor de gesprekken gebruiken wij de relatie-analyse van Prepare/Enrich, een methode die als zeer prettig ervaren wordt. Het is géén relatietherapie maar een laagdrempelige manier om belangrijke facetten binnen jullie relatie te ontdekken en daar mee om te gaan.


In ca. 4-5  gesprekken wordt onder andere ingegaan op:


  • sterke kanten  in jullie relatie  en de punten waar jullie nog aan kunnen werken;
  • karaktereigenschappen van beide partners en hoe die een rol spelen in jullie relatie;
  • vaardigheden op gebied van o.a. communicatie, conflicten en stress;
  • belangrijke aspecten in een relatie zoals verwachtingen, rolpatronen,  vrienden, financiën, betrokkenheid en afstand, etc.;
  • invloed van het gezin van herkomst  op jullie relatie;
  • eventueel (toekomstig) ouderschap en kinderen.


De facilitator die de gesprekken met jullie voert is gecertificeerd Prepare/Enrich-facilitator. Zonder oordeelsvorming geeft hij jullie feedback en geeft jullie handvatten om de sterke kanten van jullie relatie te benutten en om jullie minder sterke kanten te ontwikkelen. De facilitator heeft een geheimhoudingsplicht waardoor jullie privacy volledig wordt gewaarborgd.Relatie verbeteren met Prepare/Enrich bij Mediationbureau Apeldoorn

Relatiegesprekken - aan het begin van een relatie


Als je aan het  begin staat van een nieuwe relatie ziet alles er  positief uit (de befaamde roze bril). Dat is ook heel goed en gaan we zeker niet afnemen. Het is het juiste moment om met elkaar afspraken te maken over wat je gaat doen als het eens niet zo goed gaat (want die momenten komen ook). En dat is alleen nog maar de relationele kant...


Er zit ook een zakelijke kant aan een relatie. Daar heb je doorgaans geen last van als de relatie goed gaat. Maar als het slecht gaat en er mogelijk een scheiding volgt, dan wil je niet met vervelende financiële consequenties te maken krijgen. Er is bijvoorbeeld een erfenis gebruikt om een wereldreis te maken en bij scheiding blijkt dat je de helft moet terug betalen aan degene die de erfenis ontvangen heeft. Of je bent getrouwd en niemand heeft je verteld dat dat tegenwoordig (sinds 1-1-2018) in een beperkte gemeenschap van goederen is. Je had je eigen geld vóór trouwen vast moeten laten leggen en bij scheiding blijkt dat dat niet is gebeurd. 


In onze scheidingspraktijk blijft dat heel veel mensen zijn die hun zaken niet goed, of zelfs helemaal niet, geregeld hebben. En dat levert hele vervelende situaties op bij scheiding. Ellende die voorkomen had kunnen worden.Relatiegesprekken - betaalbaar.


Het doel vande relatiegesprekken is om relatiecounselling betaalbaar  te maken voor iedereen.  De online relatiescan kost € 25,-. De  kosten voor de  coachinggesprekken bedragen € 75,- per uur. Gemiddeld zijn er ca. 4-5 gesprekken nodig. Voor stellen met een  gezamenlijk jaarinkomen onder de   € 38.000,- geldt een lager uurtarief.


Relatiegesprekken iets voor jullie?   Neem vrijblijvend contact met ons op en  vraag naar de mogelijkheden.

Mediationbureau Apeldoorn is gecertificeerd Prepare/Enrich-facilitator

Relatiecoaching met Prepare/Enrich in Apeldoorn

Copyright @ Mediationbureau Apeldoorn

RELATIEGESPREKKEN - Wie?

Iedereen die (opnieuw) wil investeren in zijn/haar relatie kan bij Mediationbureau Apeldoorn terecht voor relatiegesprekken. Ook wanneer jullie nog twijfelen aan een scheiding kunnen de relatiegesprekken veel inzicht verschaffen.


Voor de relatiegesprekken maakt Mediationbureau Apeldoorn gebruik van Prepare/Enrich, een methode die al meer dan 35 jaar gebruikt wordt en zijn waarde bewezen heeft onder meer dan 3 miljoen stellen wereldwijd.


PREPARE/ENRICH - Werkwijze

Vooraf vullen jullie  ieder afzonderlijk  een online-vragenlijst in. Uit de resultaten komt naar voren wat de krachtgebieden in jullie relatie zijn, maar ook op welke gebieden jullie nog kunnen groeien.


De facilitator geeft jullie feedback op de kracht- en aandachtsgebieden en helpt jullie deze  positief te ontwikkelen. Een open en eerlijke communicatie wordt bevorderd en jullie leren op een goede manier conflicten op te lossen.


De relatie-analyse krijgen jullie als naslag mee naar huis.

Relatiecoaching - De kosten

Het doel van PREPARE/ENRICH is om professionele relatiecounselling betaalbaar  te maken voor iedereen.


  • Online relatiescan € 25,-.
  • Counselinggesprekken  € 75,- per uur


Gereduceerd tarief  voor  stellen met een gezamenlijk inkomen onder de  € 38.000,- per jaar.


Interesse?


Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op. Of bel ons op 06-428 68 052