Relatie

Follow us:

Mediationbureau Apeldoorn

Jean Monnetpark 43

7336 BB Apeldoorn

T: 06-428 68 052

 

Logo Mediationbureau Apeldoorn
Mediationbureau Apeldoorn, lid Mediatorsfederatie Nederland
Raad voor Rechtsbijstand stelt vertrouwen in Mediationbureau Apeldoorn op basis van High Trust
Relatie verbeteren met Prepare/Enrich bij Mediationbureau Apeldoorn

RELATIEGESPREKKEN

Relatie versterken

Relatie verbeteren met Prepare/Enrich bij Mediationbureau Apeldoorn

Sta je aan het begin van een prille relatie? Of, in het andere uiterste, twijfel je sterk of je een punt achter de relatie moet zetten... Durf je het dan aan om jullie relatie eens grondig onder de loep te nemen?

 

Wanneer we een bepaald beroep willen uitoefenen besteden we daar soms weken, maanden of zelfs jaren aan. Logisch, want je bent niet zomaar timmerman, piloot, secretaresse of arts. Daar is kennis en vaardigheid voor nodig. Maar juist voor dat ene bijzondere deel van ons leven, waarvan we willen dat het levenslang duurt, doen we gek genoeg bijna niets. Het lijkt alsof we denken dat die kennis vanzelf komt aanwaaien.

 

Uit onze mediationpraktijk blijkt steeds weer dat partners vaak onderschatten dat een goede relatie ook investeringen vraagt. Wij horen heel vaak van onze cliënten dat ze bij ons, sinds lange tijd, weer écht met elkaar in gesprek zijn. Onze praktijkervaring gebruiken we, in combinatie met een doordachte methode, om relaties te versterken en conflict-proof te maken. Op die manier leer je je partner goed kennen en weet je wat hij/zij nodig heeft. En andersom.

 

De methode die wij gebruiken betreft géén relatietherapie of mediation maar is een laagdrempelige manier om belangrijke facetten binnen een relatie bespreekbaar te maken. Leidraad bij deze gesprekken is de relatie-analyse van Prepare/Enrich, een methode die als zeer prettig ervaren wordt. Keer op keer bevestigen partners dat de resultaten van Prepare/Enrich de spijker op z'n kop slaan. De resultaten van de vragenlijst geven een goed inzicht in de sterke en minder sterke kanten van jullie relatie. De grafische weergave in de rapportage laat direct zien welke sterke kanten jullie hebben en aan welke aspecten jullie nog zouden moeten werken.

 

In ca. 4-5 gesprekken wordt onder andere ingegaan op:

 

  • sterke kanten in jullie relatie en de punten waar jullie nog aan kunnen werken;
  • karaktereigenschappen van beide partners en hoe die een rol spelen in jullie relatie;
  • vaardigheden op gebied van o.a. communicatie, conflicten en stress;
  • belangrijke aspecten in een relatie zoals verwachtingen, rolpatronen, vrienden, financiën, betrokkenheid en afstand, etc.;
  • invloed van het gezin van herkomst op jullie relatie;
  • eventueel (toekomstig) ouderschap en kinderen.

 

De facilitator die de gesprekken met jullie voert is gecertificeert Prepare/Enrich-facilitator en heeft ruime ervaring in gespreksvoering, conflictbeheersing en communicatie. Zonder oordeelsvorming geeft hij jullie feedback en geeft jullie handvatten om de sterke kanten van jullie relatie te benutten en om jullie minder sterke kanten te ontwikkelen. De facilitator heeft een geheimhoudingsplicht waardoor jullie privacy volledig wordt gewaarborgd.

 

 

Hoe werkt dat, relatiecoaching?

 

Relatie verbeteren met Prepare/Enrich bij Mediationbureau Apeldoorn

De relatiegesprekken worden gevoerd aan de hand van een relatieanalyse van PREPARE/ENRICH. Vooraf vullen jullie ieder afzonderlijk een uitgekiende online-vragenlijst in die een aantal belangrijke aspecten van jullie relatie onderzoekt.

 

In de gesprekken bespreekt de facilitator de uitkomsten met jullie. Hierdoor leren jullie elkaar beter begrijpen en krijgen jullie handvatten om eventuele problemen op een juiste manier op te lossen wat je relatie ten goede komt. De resultaten van de analyse krijgen jullie in een naslagrapport mee naar huis.

 

 

 

RELATIEGESPREKKEN - ook bij het begin van een relatie

 

 

Relatie verbeteren met Prepare/Enrich bij Mediationbureau Apeldoorn

Pre-marital mediation

Behalve om een relatie te versterken zijn relatiegesprekken ook geschikt voor de voorbereiding op een relatie of huwelijk. Het geeft een betrouwbare indicatie over hoe jullie tegen elkaar aankijken, wat jullie sterke kanten in de relatie zijn maar ook welke aspecten nog speciale aandacht nodig hebben.

 

Als je aan het begin staat van een nieuwe relatie ziet alles er positief uit (de beroemde roze bril). Maar het is ook goed om je bewust te zijn dat er ook minder goede momenten in je relatie komen en te weten hoe je daar mee om moet gaan.

 

Steeds meer mensen voegen pre-marital mediation toe aan hun to-do lijstje voor de bruiloft of het samenwonen. Ze willen een indicatie van hoe ze bij elkaar passen, mensen gaan later trouwen of gaan opnieuw samenwonen en brengen hierdoor hun eigen karakter mee. Of ze nemen eigen vermogen en schulden mee in een (nieuwe) relatie. Hoe ga je daar verstandig mee om? Veel mensen vinden het lastig om dit ter sprake te brengen maar hebben gemerkt dat pre-marital mediation daarvoor een vriendelijke manier biedt.

 

 

RELATIEGESPREKKEN - wat kost het?

 

Het doel vande relatiegesprekken is om professionele relatiecounselling betaalbaar te maken voor iedereen. De online relatiescan kost € 25,-. De kosten voor de coachinggesprekken bedragen € 75,- per uur. Gemiddeld zijn er ca. 4-5 gesprekken nodig.

 

Voor stellen met een gezamenlijk jaarinkomen onder de € 38.000,- geldt een lager uurtarief.

 

 

Relatiegesprekken iets voor jullie? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Mediationbureau Apeldoorn is gecertificeerd Prepare/Enrich-facilitator

Relatiecoaching met Prepare/Enrich in Apeldoorn

Copyright @ Mediationbureau Apeldoorn

RELATIEGESPREKKEN - Wie?

Iedereen die (opnieuw) wil investeren in zijn/haar relatie kan bij Mediationbureau Apeldoorn terecht voor relatiegesprekken. Ook wanneer jullie nog twijfelen aan een scheiding kunnen de relatiegesprekken veel inzicht verschaffen.

 

Voor de relatiegesprekken maakt Mediationbureau Apeldoorn gebruik van Prepare/Enrich, een methode die al meer dan 35 jaar gebruikt wordt en zijn waarde bewezen heeft onder meer dan 3 miljoen stellen wereldwijd.

 

*** Lees hier het praktijkverhaal van een stel dat vijf relatiegesprekken heeft gehad ***

PREPARE/ENRICH - Werkwijze

Vooraf vullen jullie ieder afzonderlijk een online-vragenlijst in. Uit de resultaten komt naar voren wat de krachtgebieden in jullie relatie zijn, maar ook op welke gebieden jullie nog kunnen groeien.

 

De facilitator geeft jullie feedback op de kracht- en aandachtsgebieden en helpt jullie deze positief te ontwikkelen. Een open en eerlijke communicatie wordt bevorderd en jullie leren op een goede manier conflicten op te lossen.

 

De relatie-analyse krijgen jullie als naslag mee naar huis.

Relatiecoaching - De kosten

Het doel van PREPARE/ENRICH is om professionele relatiecounselling betaalbaar te maken voor iedereen.

 

  • Online relatiescan € 25,-.
  • Counselinggesprekken € 75,- per uur

 

Gereduceerd tarief voor stellen met een gezamenlijk inkomen onder de € 38.000,- per jaar.

 

Relatiegesprekken iets voor jullie?

 

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op. Of bel ons op 06-428 68 052