Actueel

Mediation is...

VAN DEZE TIJD

Alimentatie en echtscheiding
Documentaire over echtscheiding
Echtscheiding en autoverzekering

24-12-2020


Indexering alimentatie


Arikel 1:402a van het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat de alimentatiebedragen jaarlijks met een bepaald percentage worden gewijzigd. Dat geldt voor zowel kinder- als partneralimentatie. Voor 2021 is het percentage vastgesteld op 3%  aan de hand van de indexcijfers van de cao-lonen, zoals vastgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek. U dient deze verhoging zelf door te voeren. 

05-10-2020


Documentaire 'Tot de dood ons scheidt' - Een scheiding bij de mediator


Regisseur Niels van Koevorden toont het proces van echtscheiden zonder enige opsmuk. Zijn dwingende kader, waarbij de stellen de kijker recht in de ogen kijken, legt op weinig verhullende wijze de pijn van scheiden bloot. Het verdriet, de spijt, de melancholie van de gedeelde herinnering. Maar tegelijk ook de troost, de opluchting zelfs, als ze aan het einde van het proces hun handtekeningen zetten, net zoals ze dat deden toen ze trouwden.

12-09-2020


Autoverzekering valt vaak honderden euro's duurder uit na scheiding


Bij de verdeling van de gemeenschappelijke inboedel worden de schadevrije jaren van de autoverzekering vaak over het hoofd gezien. Degene op wiens naam de auto staat behoudt de schadevrije jaren, degene die opnieuw een autoverzekering moet afsluiten heeft aanzienlijk hogere premiekosten die soms wel honderden euro's per jaar meer zijn. Schadevrije jaren kunnen bij de meeste verzekeraars overgedragen worden. Het loont om diverse aanbieders te vergelijken en niet klakkeloos bij dezelfde verzekeraar over te sluiten.  


Alimentatie verzekeren

01-07-2020


Alimentatie verzekeren, kan dat?


Wanneer de alimentatiebetaler overlijdt kan dat grote gevolgen hebben. De alimentatie stopt dan per direct! En dat kan grote gevolgen hebben voor de ontvanger van alimentatie. Het is zinvol om alternatieven te bespreken op het moment van scheiding. Eén van die alternatieven is een overlijdensrisicoverzekering op het leven van de alimentatiebetaler met als begunstigde de ex-partner en/of de kinderen.  Dat kan een hele geruststelling zijn, zeker als de toekomst van de kinderen ermee gemoeid is.


Echtscheiding en inkomen

29-06-2020


Risico gescheiden vrouwen op armoede kleiner


CBS onderzoek laat zien dat het armoederisico onder gescheiden vrouwen  de laatste jaren is verminderd. Het armoederisico is vooral aanwezig bij vrouwen die vóór scheiding niet economisch zelfstandig waren. Bijna 38% uit deze groep liep kans op armoede.  Bij gescheiden vrouwen die economisch wel zelfstandig waren was dit 4%. Het maakt daarbij niet zoveel verschil of er sprake is van kinderen of niet. 


online mediation mediator bij echtscheiding

20-05-2020


Online mediation


Per 1 juni treden er weer meer versoepelingen op. Al sinds het begin van de crisis houdt mediationbureau Apeldoorn zich aan de maatregelen. Voor wie liever geen risico neemt, bestaat er ook online mediation via videobellen


Training gescheiden ouders

03-05-2020


Online training voor gescheiden ouders


Online training van Villa Pinedo met één gratis module. In deze training krijgen gescheiden ouders tips en adviezen hoe ze de samenwerking makkelijker kunnen laten verlopen.