Mediation

Mediationbureau Apeldoorn

Jean Monnetpark 43

7336 BB  Apeldoorn

T: 06-428 68 052


Follow us:

Logo Mediationbureau Apeldoorn
Mediationbureau Apeldoorn, lid Mediatorsfederatie Nederland
Raad voor Rechtsbijstand stelt vertrouwen in Mediationbureau Apeldoorn op basis van High Trust

WAT IS MEDIATION?

Mediation


Mediation wordt met succes  bij steeds meer verschillende conflicten toegepast. Zowel binnen als buiten de rechtzaal. Waarom? Omdat mediation duidelijk een aantal voordelen heeft.


  • Snelle manier om conflicten op te lossen
  • Neutrale en onafhankelijke mediator
  • Uitkomst in eigen hand van deelnemers
  • Vertrouwelijk
  • Minder kosten dan juridische procedureMediation biedt de kans om uit een conflict twee winnaars te laten komen. Conflictpartijen vinden met behulp van een mediator zelf een manier om op een constructieve wijze een weg te vinden uit hun conflict.


De mediator is een professional op het gebied van communicatie en opgeleid om vastgelopen communicatie weer op gang te brengen. Samen wordt naar een oplossing gezocht die recht doet aan de belangen van alle partijen.


Een mediator helpt je om er samen weer uit te komen.Met mediation win je allebei


Ben je bereid een conflict echt op de te lossen? Ben je bereid om naar elkaar te luisteren? En wil je meewerken aan het vinden van een acceptabele oplossing voor beiden? Dan is mediation iets voor jou.


Een mediator is geen advocaat. Een mediator is onpartijdig, neutraal en geeft geen oordeel. Daarom komt ieders mening aan bod! Een mediator helpt je om samen een oplossing te vinden. Zo voorkom je een gang naar de rechter waar een van twee├źn altijd verliest. Met mediation win je allebei. Daarom is de mediation bevredigender dan een gang naar de rechter. Mediation spaart tijd, geld en energie.Conflictgebieden


Bij Mediationbureau Apeldoorn kunt u terecht voor diverse conflictgebieden. Ons zwaartepunt ligt bij  familiezaken waaronder echtscheiding, maar wij voeren ook mediations uit die betrekking hebben op dader-slachtofferbemiddeling en arbeidszaken waar omgangsvormen in het geding zijn. Tevens hebben wij ervaring met herstelgesprekken in grotere groepen (zie ook herstelbemiddeling)

Copyright @ Mediationbureau Apeldoorn

Mediation naast rechtspraak

Is mediation geschikt voor u?


Doe de zelftest op Rechtspraak.nl.


Uitslag positief? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.