Mediation

Mediation is...

Zelf meebeslissen over de oplossing

MEDIATION


Het belangrijkste bij mediation is dat jullie je willen inzetten om jullie conflict goed op te lossen. Onze mediationvaardigheden zetten we graag in voor een bemiddeling tussen beiden. Dat kan gaan om een echtscheiding, het opstellen van een ouderschapsplan, alimentatiekwestie, relatiegesprekken of het herstel van een beschadigde relatie.

Een mediator is geen rechter en beslist niet voor jullie. Een mediator oordeelt ook niet over jullie. Een mediator luistert, stelt vragen en helpt jullie om een oplossing te vinden die voor jullie beiden acceptabel is.


Mediation is...

  • een manier om relatief snel je conflicten op te lossen
  • met elkaar in gesprek gaan onder leiding van een neutrale gespreksleider (de mediator)
  • zelf invloed hebben op de uitkomst en de oplossing. 
  • een gesprek waarbij de neutrale gespreksleider er voor alle betrokkenen is
  • vertrouwelijk. Alles wat tijdens de mediation besproken wordt, blijft binnen vier muren. Alle betrokkenen, ook de mediator, tekenen voor geheimhouding
  • vrijwillig. Deelnemers mogen ieder moment stoppen en dat verlaagt de drempel om mediation te starten. 
  • veel goedkoper en sneller dan een juridische procedure. In plaats van twee advocaten schakelen jullie één mediator in. Een juridische procedure kan jaren duren.


ECHTSCHEIDING


De beslissing is genomen. Tenminste één van julie heeft aangegeven dat hij of zij niet meer verder wil met de relatie. En nu? Samen naar een mediator of beiden een advocaat. Wanneer je er samen uit wilt komen is mediation een geschikte oplossing. Met name wanneer er kinderen zijn is het goed om er samen uit te komen en elkaar als collega-ouder te gaan zien.


Zoeken jullie een mediator die oog heeft voor het verhaal achter de mensen? En tegelijk jullie scheiding emotioneel, juridisch én financieel kan begeleiden van A tot Z? Mediationbureau Apeldoorn is sinds 2010 gespecialiseerd in echtscheiding. Het hele traject hebben jullie één vast contactpersoon.


Mediationbureau Apeldoorn heeft daarnaast een sterk netwerk van specialisten. Zo kun je bijvoorbeeld snel terecht bij een hypotheekadviseur voor een goed en betrouwbaar hypotheekadvies of bij de notaris voor de woningoverdracht.

HERSTELMEDIATION


Er zijn gebeurtenissen die diep ingrijpen in iemands leven, bijvoorbeeld mishandeling, beroving, verkeersincident of misbruik. Mediationbureau Apeldoorn begeleidt het contact tussen direct betrokkenen. In het gesprek kunnen over en weer vragen worden gesteld over hoe het zover heeft kunnen komen, wat de gevolgen van de gebeurtenis en hoe de schade (emotioneel en/of financieel) hersteld zou kunnen worden.


Na het gesprek zijn betrokkenen vaak opgelucht, minder boos of angstig en hebben weer meer vertrouwen in de toekomst en de mensheid. Uit onderzoek blijkt dat (met name jonge) daders na herstelbemiddeling veel minder snel in herhaling vallen.

Mediator gespecialiseerd in autisme

Mediation en autisme (ASS)


De combinatie autisme en mediation vergt specifieke kennis, weten wat autisme is en vooral ook weten wat werkt en niet werkt.


Door ervaringsuitwisseling met autismedeskundigen en opleiding bij de 'Geef me de 5 Academie' heeft Mediationbureau Apeldoorn ervaring en  kennis in huis om mediations te begeleiden waarbij  sprake is van autisme.

MEDIATION

RELATIEGESPREK


Als mediator maak ik vaak mee dat scheidende stellen bij mij aan tafel samen concluderen dat ze in een veel eerder stadium iets hadden moeten doen. Daarmee bedoelen ze dat ze eerder met elkaar in gesprek hadden moeten gaan. Maar vaak is dat erg moeilijk. Je weet niet goed hoe je iets moet verwoorden, je wil de ander niet kwetsen, je bent bang dat het verkeerd wordt opgevat, weet niet hoe je met negatieve emoties moet omgaan.... Het resultaat is dat je uit elkaar groeit. 


Hoe mooi zou het zijn als je er op tijd bij bent wanneer je scheurtjes in je relatie ziet ontstaan. En dat je het niet zover hoeft te laten komen dat je in relatietherapie moet gaan, of dat zelfs een scheiding onvermijdelijk is. 


Via de relatiegesprekken van Mediationbureau Apeldoorn ga je op een positieve en constructieve manier met elkaar in gesprek over onderwerpen waar iedere relatie mee te maken krijgt en waar jullie echt niet de enige mee zijn. Zonder dat je bang hoeft te zijn dat de ander zich gekwetst voelt.


De methode die ik gebruik is een veel gebruikte, laagdrempelige en leuke manier om diepgang in jullie gesprekken te krijgen.   

Logo MfN registermediator

Mediatorsfederatie Nederland


Mediator is een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zich mediator mag noemen. Maar hoe weet je dan of je met een gekwalificeerde mediator te doen hebt?


Mediationbureau Apeldoorn is lid van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). De MfN is verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid voor mediation in Nederland. Alleen mediators die lid zijn van de MfN mogen zich registermediator noemen.  Het MfN-register is erkend door de overheid en de rechtspraak.


Mediators die aangesloten zijn bij de MfN zijn verplicht hun vaardigheden en kennis up-to-date te houden door continue bijscholing.